DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN ÇANAKKALE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ

Yüksekokulumuz Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin okulda alanlarına yönelik almış oldukları teorik bilgilerin uygulamalarını yerinde görmeleri, bilgilerini pekiştirilmeleri amacıyla Bölüm Başkanlığı tarafından Çanakkale Gümrük Müdürlüğüne teknik gezi gerçekleştirildi.

Gezide, öncelikle Çanakkale Gümrük Müdürlüğü ziyaret edilerek burada bulunan Veri işleme salonu, malların fiziki kontrolü ve belge kontrollerinin yapıldığı Muayene servisi, Muhafaza servisi, Ekonomik etkili gümrük rejimleri servisi, Dış Ticaret, Kıymet ve Vergiler servisi sırasıyla gezildi ve servislerde yürütülen işlemler hakkında yetkililer tarafından yararlı bilgiler verildi. Daha sonra Kepez Limanı gezilerek, transit aktarma limanı olarak da kullanılan limana gelen yolcu gemileri, kuru yük gemileri, akaryakıt tankerleri, kargo gemileri, Ro-Ro, konteyner gemilerine verilen tüm hizmetler anlatıldı. Ayrıca limanda bulunan kapalı ve açık depolama yerleri ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli Atık Kabul Tesisi gezilerek tesisteki atık toplama ve atık dönüştürme işlemleri hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı.