Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu / Dış Ticaret Bölümü

ÇANAKKALE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ GEZİSİ

Yüksekokulumuz Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin okulda alanlarına yönelik edindikleri teorik bilgilerin uygulamalarını yerinde görme fırsatına sahip olmaları ve bilgilerini pekiştirilmeleri amacıyla Dış Ticaret Bölüm Başkanlığı bünyesinde Öğretim Görevlisi Nihal ÇELİK tarafından Çanakkale Gümrük Müdürlüğüne teknik gezi gerçekleştirildi.

Gezide, ilk olarak Çanakkale Gümrük Müdürlüğü ziyaret edilerek burada bulunan Veri işleme salonu, malların fiziki kontrolü ve belge kontrollerinin yapıldığı Muayene servisi, Muhafaza servisi, Ekonomik etkili gümrük rejimleri servisi sırasıyla gezildi ve servislerde yürütülen işlemler hakkında yetkililer tarafından yararlı bilgiler verildi.

Daha sonra öğrencilerimize Kepez Limanında (Port Of Çanakkale) bulunan kapalı ve açık depolama yerleri tanıtıldı. Çanakkale Liman İşletmesi yetkili personelleri tarafından Feribot, Kruvaziyer Gemileri, Kargo Gemileri, Dökme Yük Gemileri, Petrol Ürünleri Gemileri, Kimyasal Tankerler, Konteyner Gemileri ve Ro-Ro gemilerine limanda verilen tüm hizmetler anlatıldı.

Kepez Limanında, liman hizmetlerinin yanı sıra gemilerden kaynaklı atıkların toplanması işi ile ilgili Türkiye’nin en büyük kapasiteli Atık Kabul Tesisindeki atık toplama ve atık dönüştürme işlemleri hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı.

Çanakkale Gümrük Müdürü Zeynel KAHRAMAN ve ekibine, Çanakkale Liman İşletmesi Ticaret Direktörü Evren BECEREN’e değerli katkılarından dolayı Yüksekokulumuz adına teşekkür ediyoruz.