Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu / Dış Ticaret Bölümü

AQUTEK SU VE TARIM İŞLEME TESİSİ GEZİSİ

Yüksekokulumuz Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin okulda alanlarına yönelik edindikleri teorik bilgilerin uygulamalarını yerinde görme fırsatına sahip olmaları ve bilgilerini pekiştirilmeleri amacıyla Dış Ticaret Bölüm Başkanlığı bünyesinde Öğretim Görevlisi Murat İldirir tarafından 26.05.2022 tarihinde İlçemizde faaliyet sürdüren Aqutek Su ve Tarım Ürünleri İşleme Tesisine teknik gezi gerçekleştirildi.

Gezide ilk olarak Kalite Kontrol Müdürü Can Kılıç ve Kalite Yöneticisi Emre Aydoğan eşliğinde, tesisin su ürünleri işleme bölümü gezildi. Bir gıda işleme tesisi olmasından dolayı tüm hijyen koşullarına uygun bir şekilde, su ürünlerinin, uluslararası standartlarda temizlenme, işleme uygun hale getirilme, paketlenme ve dondurulma süreçleri öğrencilerimizle birlikte incelenmiştir. Ardından üretimi tamamlanan ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı piyasalara sevkiyat süreçleri ve gerek su ürünleri gerekse de tarım ürünlerinin işlenme ve sevkiyat aşamalarındaki kalite çalışmaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Ardından tesis personeli Akif Aydoğan eşliğinde tesisin tarım ürünleri işleme bölümü ziyaret edilerek gezi sonlandırılmıştır.